Weekend på Als

Den 25. august tog vi med min mor på weekend på Als. Vi skulle have været afsted i april, men så valgte håndværkerne, at det var i den uge vi skulle have nyt tag så det blev udskudt til juni. Men så faldt min mor og slog sit ben så hun næsten ikke kunne gå, så det blev endnu engang udskudt til den 25. august og der var så heldigvis ingen forhindringer.

Det var en  julegave til min mor, fordi hun gerne ville ned at se de steder vi havde boet og vi havde en rigtig hyggelig tur, som startede med en tur til Sønderborg, hvor vi spiste frokost på Colloseum ved havnen og det var et fantastisk hyggeligt sted med god mad så det er ikke sidste gang vi kommer der.

Så gik turen til Augustenborg, hvor vi skulle se Slotskirken, hvor både min bror og jeg blev konfirmeret og til Mågevej, hvor vi har boet.

Så gik turen til Langesø, hvor vi også har boet (2 steder) og derfra videre til Nordborg, hvor vi skulle overnatte på Nørre Herred Hus. Det skulle være der, fordi min konfirmation blev holdt der.

Men inden kørte vi til Dyvig Badehotel hvor vi skulle have kaffe. Der har min mor set pinsesolen danse så der skulle vi selvfølgelig hen at kigge. Et rigtig hyggeligt sted med et fantastisk flot toilet.

Det var nu ikke den store oplevelse. Vi skulle have dessert, som tjeneren havde fortalt var æble med bl.a. markron, men der var ingen makron. Da vi sagde det, fik vi at vide, at de havde en praktikant i køkkenet og han havde glemt makronerne. Det ville have klædt dem at lave en anden portion eller i det mindste give en kop kaffe, men det kom ikke på tale.

Dagen efter kørte vi til Havnbjerg, hvor min bor gik i skole og vi kom meget i kirken, som vi desværre ikke kunne komme ind i. Men vi gik en tur på kirkegården, hvor Mads Clausen har en mindesten.

Derfra videre til Nørreskolen, som er en mægtig stor skov, som vi tit kom og gik tur og legede i.

Derfra videre til Mommark (den gamle færgehavn) og Fynshav. Vi sejlede meget til Fyn så der er vi kommet meget.

På vej hjem skulle vi finde et sted at få en ostemad og fandt et sted i Åbenrå, men de havde ikke en ostemad på menukortet så vi måtte nøjes med kaffe.

Men min mor var meget glad for turen og det var det vigtigste og det var hyggeligt at have hende med.